Πρόσφατα Άρθρα

Σπουδαία εκδήλωση η κοπή της πίτας του συλλόγου μας (20.01.24)

Σε μια πολύ σπουδαία γιορτή γεμάτη συγκίνηση,  εξελίχθηκε η επετειακή κοπή της πίτας τους συλλόγου μας – και πως θα μπορούσε να μην ήταν –  καθώς συμπλήρωσε τα 41 χρόνια από την έναρξη του τμ. Στίβου και τα 40 χρόνια από την έναρξη του τμ. Μπάσκετ αδιάλειπτης παρουσίας στα αθλητικά δρώμενα, παράλληλα με τα 44 χρόνια από την ίδρυσή του από τον αείμνηστο πρώτο πρόεδρο κο Διονύσιο Ζαφείρη.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο νέο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, που γέμισε ασφυκτικά από αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου μας και γονείς. Όλες οι αρχές του τόπου έδωσαν το παρόν, ενώ υψηλοί προσκεκλημένοι ήταν ο κος Μπαλάσης Νικόλαος πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου και ο Πρόεδρος της ΕΣΚΑΗ κος Λυκούδης Παναγιώτης, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό και τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον αθλητισμό.

Υπήρξαν σημαντικές ομιλίες των μελών του Δ.Σ. για τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, αναφέρθηκαν οι προσπάθειες που καταβάλλονται από προπονητές και αθλητές, αναφέρθηκαν οι ελλείψεις σε αθλητικές υποδομές που τόσο έχουμε ανάγκη,   ενώ ο  Βουλευτής κος Ακτύπης Διονύσιος, ο κος Αντιπεριφερειάρχης Καποδίστριας Κωνσταντίνος και ο αντιδήμαρχος  αθλητισμού του Δήμου μας κος Δρόσος Παναγιώτης τοποθετήθηκαν και εξήραν το έργο που παράγει ο σύλλογός μας.

Παρευρέθηκαν ακόμη ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κος Τσιριγώτης, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κος Κόττης και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και Δημοτικός Σύμβουλος κος Κωνσταντίνου.

Επιτυχημένος παρουσιαστής της εκδήλωσης ο φίλος του αθλητισμού και παλιός αθλητής του μπάσκετ Γιώργος Αναγνωστόπουλος !

Σημαντικό κομμάτι της εκδήλωσης αφιερώθηκε στις βραβεύσεις των αθλητών και των ομάδων που πρώτευσαν αλλά και σε αυτούς που πρώτευσαν στις πανελλήνιες εξετάσεις αποδεικνύοντας πως αθλητισμός και μελέτη συνδυάζονται επιτυχημένα. Ακόμη έγιναν ειδικές βραβεύσεις στον κο Καψάσκη Σπύρο ως υπόδειγμα οικογενειάρχη , επιχειρηματία και αθλητή Μαραθωνίου δρόμου και στον γυμναστή – προπονητή μπάσκετ και στίβου της ΑΓΕΖ  κο Ακτύπη Αντώνη για την πολυετή και επιτυχημένη προσφορά του, καθώς ανέδειξε πλήθος πρωταθλητών Ελλάδας στο στίβο, ενώ πέτυχε την μεγαλύτερη επιτυχία στο μπάσκετ από ιδρύσεως του Συλλόγου, όπου οδήγησε την παιδική ομάδα του συλλόγου μας στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος παίδων την περίοδο 1996 – 1997 στην Θεσσαλονίκη! 

Βραβεύτηκαν επίσης   – λόγω του επετειακού χαρακτήρα της εκδήλωσης  – από το μεν στίβο όσοι αθλητές και αθλήτριες στελέχωσαν την εθνική ομάδα στίβου από ιδρύσεως του τμήματος στίβου, από το δε μπάσκετ όσοι αγωνίστηκαν (και αγωνίζονται) σε εθνικές κατηγορικές εκτός Ζακύνθου από ιδρύσεως του τμήματος μπάσκετ. Ήταν μια υποχρέωση του συλλόγου μας σε αυτούς τους αθλητές και αθλήτριες που μετέφεραν το όνομα της Ζακύνθου εκτός των στενών ορίων του νομού μας. Οι αθλητές αυτοί θα αποκτήσουν περίοπτη θέση στο site του συλλόγου μας.

Τέλος έγινε η κοπή της πίτας με τυχερή την αθλήτρια των ακαδημιών του μπάσκετ Μαρία Μπουργιέζη 6 ετών,  με βραβείο μια δωρεάν ετήσια συνδρομή !

Θα ήταν άδικο να μην αναφέρουμε και ευχαριστήσουμε τον κο Φλάμπουρα Σπύρο που επιμελήθηκε τα βίντεο που προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τον κο Κάνδηλα Αλέξανδρο που επιμελήθηκε τα ηχητικά και το φωτισμό του θεάτρου, τις προπονήτριες του στίβου κα Κωνσταντίνα Ξένου και Προβατίδη Κωνσταντίνα όπως και την Αναστασία Θεοδωρίτση για την σημαντική βοήθεια τους  σε πάρα πολλές  λεπτομέρειες της εκδήλωσης  και την φωτογράφο της εκδήλωσης  κα Πιστόλου Αλμπίνα (μέρος των φωτογραφιών της δημοσιεύονται εδώ).

Να σημειώσουμε ως υστερόγραφο,  πως ο σύλλογός μας δεν είναι πολιτικός σχηματισμός και σκοπός του δεν είναι να επιρρίπτει ευθύνες – αν και υπάρχουν – σχετικά με τις φτωχές αθλητικές υποδομές που δυστυχώς  διαθέτουμε. Είναι γνωστό σε όλους  πως ο Δήμος είναι ο πρώτος που πρέπει να δραστηριοποιηθεί προς τη βελτίωση των υπαρχόντων και δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών με τη συνδρομή – όπου χρειάζεται – των υπολοίπων εκπροσώπων του τόπου μας. Ωστόσο ο σύλλογός μας έχει υποχρέωση να αναφέρεται στις ελλείψεις και να διεκδικεί ένα καλύτερο τρόπο ζωής για την κοινωνία μέσω του αθλητισμού. Όταν κάτι δεν πραγματοποιείται – ως εκπρόσωπος αθλητών και ως οφείλει – συνεχίζει τις προσπάθειες  κοιτώντας πάντα μπροστά !

     

 

Μοιραστείτε το

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Εκτύπωση

Χορηγοί