Hall of Fame Athletes – Μπάσκετ

Στην παρακάτω λίστα δημοσιεύονται σύντομα βιογραφικά αθλητών και αθλητριών μπάσκετ της Α.Γ.Ε.Ζ.,  που ξεπερνώντας τα στενά όρια του νομού μας,  συμμετείχαν σε ομάδες Εθνικών κατηγοριών και  έκαναν περήφανο το  σύλλογό μας.

Αθλητές και αθλήτριες δημοσιεύονται σε αυτή τη λίστα ύστερα από εισήγηση των προπονητών τους, απόφασης του ΔΣ της Α.Γ.Ε.Ζ. και τη σύμφωνη γνώμη τους.

Ζαφείρης Αναστάσιος

Μετά το Λύκειο μετέβη στην Αθήνα και εγγράφηκε στην ιστορική ΑΕΚ, όπου πρόλαβε και αγωνίστηκε με τον μεγάλο Βασίλη Γκούμα.

 

Βόσσος Βασίλης

Το καλοκαίρι του 87 παραχωρήθηκε με υποσχετική ενός χρόνου στον Αστέρα Εξαρχείων – Β’ Εθνική. Η άνοδος στην Α2 εκείνη τη χρονιά χάθηκε για ένα βαθμό.
Το καλοκαίρι του 89 μεταγράφηκε με κανονική μεταγραφή στον Αστέρα Εξαρχείων

Συνολικά αγωνίστηκε 9 χρόνια ως το 1996 στον Αστέρα Εξαρχείων, ενώ τα τέσσερα τελευταία χρόνια ήταν αρχηγός. Από τα 9 χρόνια τα 5 ήταν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και τα άλλα τέσσερα στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής.

Σήμερα εργάζεται στην Αθήνα ως ελεύθερος επαγγελματίας τοπογράφος μηχανικός.

Σούλης Γιώργος

Λόγω των σπουδών του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης το καλοκαίρι του 1988 πήρε μεταγραφή για τον Φίλιππο Θεσσαλονίκης, ο οποίος αγωνιζόταν στην Α1 Εθνική κατηγορία.

Από το 1990 μέχρι και το 1993 αγωνίστηκε στον Αθλητικό Σύλλογο Πέρα Θεσσαλονίκης στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Δύο φορές αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της κατηγορίας.

Κατά την διάρκεια εκπλήρωσης των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, αγωνίστηκε στον Αθλητικό Σύλλογο Κώων «Ο Ιπποκράτης», όπου την χρονιά 1994-95 αναδείχθηκε Πρωταθλητής Δωδεκανήσου και μέσω μπαράζ ανέβηκε στην Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Το φθινόπωρο του 1996 επέστρεψε στην Ζάκυνθο για να αγωνιστεί για τελευταία χρονιά στο μπάσκετ με την Α.Γ.Ε. Ζακύνθου.

Από το 1998 μέχρι και σήμερα δραστηριοποιείται στον τομέα των Γεωχωρικών Λύσεων Πληροφορικής έχοντας από το 2008 την θέση του Διευθυντή Έρευνας & Ανάπτυξης της εταιρείας Spatial Elements Ε.Π.Ε. της οποίας είμαι ιδρυτικό μέλος και εταίρος.»

Βαρυπάτης Σταύρος

Ξεκίνησε το 86 στην ομάδα της ΑΓΕΖ σε ηλικία 13 ετών. Στα 15,5 πήρε μεταγραφή για την ομάδα του ΜΙΛΩΝΑ όπου αγωνίστηκε τα επόμενα 12 συνεχόμενα χρόνια αγωνιζόμενος στην Β εθνική Α2 και Α1.

Μετά ξεκίνησε ένας κύκλος μεταγραφών σε διάφορες ομάδες όπως ΙΩΝΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ,ΠΑΓΚΡΑΤΙ, ΑΛΙΜΟ, ΙΚΑΡΟ, ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟ σε Α2 και Β εθνική κατηγορία.

Επιστροφή στην ομάδα του ΜΙΛΩΝΑ όπου έκλεισε την καριέρα του, ενώ παράλληλα τελείωσε την σχολή προπονητών και ξεκίνησε σαν προπονητής στις ακαδημίες του συλλόγου, όπου παραμένει μέχρι και σήμερα!

Κόκλας Παναγιώτης

Ξεκίνησε το μπάσκετ στην ιστορική ομάδα του Α.Ο.ΣΠΟΡΤΙΓΚ το 1977.

Από το 1980 ήταν μέλος της ανδρικής ομάδας στην Α Εθνική κατηγορία καθώς και στην Β Εθνική κατηγορία, μετέπειτα πήρε μεταγραφή στην Αναγέννηση Σάμου στην Β Εθνική κατηγορία, κατόπιν μεταγραφή στον ΕΦΟΑ στην Α’ ΕΣΚΑ.

Στην Ζάκυνθο αγωνίστηκε στην ομάδα της ΑΓΕΖ για αρκετά χρόνια όπου και έκλεισε την μπασκετική καριέρα.

Υπήρξε μέλος της προεθνικής παίδων.

Είναι δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ζακύνθου.

Μπονίκος Διονύσης

Πήρε μεταγραφή σε νεαρή ηλικία στον Απόλλωνα Πατρών Α’ Εθνική κατηγορία.

Θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο που αναδείχθηκε από την ΑΓΕΖ μέχρι σήμερα.

Μετά τις σπουδές του επέστρεψε στη Ζάκυνθο και αγωνίστηκε στην στο σύλλογό μας με ιδιαίτερη επιτυχία.

Σήμερα δραστηριοποιείται στο αντικείμενο των σπουδών του ως πολιτικός μηχανικός.

Θεοδόσης Νίκος

Αγωνίσθηκε στην ΑΓΕΖ μέχρι το 1999. Λόγω σπουδών μετέβη στη Θεσσαλονίκη όπου φόρεσε τη φανέλα της Μακάμπι Θεσσαλονίκης 2000-2002 – Γ’εθνική.

Μετά πέρασε στην Αρετσού Καλαμαριάς 2002-2004 επίσης Γ’ Εθνική.

Την χρονιά 2005-06 επέστρεψε στην Μακάμπι και ολοκλήρωσε την καριέρα του ως παίχτης στην Α.Γ.Ε.Ζ. όπου αγωνίσθηκε από το 2007-2012.

Διετέλεσε επιτυχημένος προπονητής διαφόρων αγωνιστικών τμημάτω της ΑΓΕΖ και σήμερα είναι ελεύθερος επαγγελματίας στο αντικείμενο των σπουδών του ως Πολιτικός μηχανικός έργων υποδομής.

Βαρβαρίγος Τάσος

Αγωνίστηκε στις ομάδες Ποσειδώνας Καλαμάτας Β’ Εθνική, Καλαμάτα 80 Γ ‘ Εθνική και Γ.Σ Μεσσήνης Γ’ Εθνικής.

Σήμερα είναι παίκτης της αντρικής ομάδας της ΑΓΕΖ και προπονητής σε τμήμα της ακαδημίας της.

Ακτύπης Κώστας

Ως ταλέντο της ΑΓΕΖ είχε κλήσεις στα κλιμάκια της ΕΣΚΑΗ.

Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε διάφορες ομάδες εθνικών κατηγοριών μεταξύ αυτών ο ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ Β’ Εθνική και η ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΟΣ Α2 Εθνική κατηγορία.

Σήμερα ως ελεύθερος επιτυχημένος επαγγελματίας δραστηριοποιείται στη Ζάκυνθο.

Βυθούλκα Άννα

Η Άννα γεννήθηκε στη Ζάκυνθο και είχε κληθεί επανειλημμένα σε κλιμάκια Εθνικής Κορασίδων τόσο της ΕΣΚΑ  όσο και  -αργότερα – της ΕΣΚΑH.

Στη συνέχεια σε αγωνίστηκε διαδοχικά στις ομάδες:

  • Ολυμπιάδα Πατρών 1 χρόνος (άνοδος στη Β’ Εθνική)
  • ΑΟ Δάφνης – 7 χρόνια – Α’ ΕΣΚΑ (άνοδος από Β’ ΕΣΚΑ την πρώτη χρονιά). Κυπελλούχος ΕΣΚΑ το 2000 – Αρχηγός ομάδας τα 5 από τα 7 χρόνια
  • ΑΟ Αίολος ΤΑΥΡΟΥ – 1 χρόνος – Α’ ΕΣΚΑ
  • ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ – 5 χρόνια – Α’ ΕΣΚΑ – Αρχηγός ομάδας τα 4 από τα 5 χρόνια

Ιδρύτρια της ομάδας μπάσκετ του ΤΕΙ Αθήνας. 2η Θέση σε 3 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Πανεπιστημίων.

Διαμένει και εργάζεται μόνιμα στην Αθήνα.

Σταμίρης Σπύρος

Στα 18 του πήγε Κρήτη στον Α.Ο Ηρακλείου Β’ εθνική, κατόπιν Αγρίνιο Β’ Εθνική – όπου και ανέβηκε η ομάδα σε Α2 Εθνική κατηγορία -.

Την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε στην IBC Ιωαννίνων Β’ εθνική για 1,5 χρόνο και τον υπόλοιπο μισό Γλαύκο Πατρών Γ’ εθνική.

Τη σεζόν 21-22 αγωνίστηκε στον φοίνικα Πειραιά Γ’ και στο Χαλάνδρι Γ’ εθνική .

Εφέπουλος Γιώργος

Μετά το σχολείο μεταγράφηκε και αγωνίστηκε στο Γλαύκο Γ’ Εθνική και Β’ Εθνική, Παναχαΐκή Β’ Εθνική, Γαλήνη Γ’ Εθνική, Ιόνιος Κέρκυρας Γ’ Εθνική.

Έχει σπουδάσει και ασχολείται επαγγελματικά με τον χώρο του personal training.

Θεοδωρίτσης Διονύσης

Στην 1η και 2α Λυκείου αγωνίστηκε στην αντρική ομάδα της ΑΓΕΖ στην Α2 κατηγορία ΕΣΚΑΗ και πανηγύρισε άνοδο στην Α2, όπου αγωνίστηκε κανονικά και στην 3η Λυκείου.

Την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία στην αντρική ομάδα του ΠΟΛΥΝΙΚΗ Αγ. Βαρβάρας – Α ΕΣΚΑ και στην U21 του ίδιου συλλόγου υπό την καθοδήγηση του coach Ηλία Στρατικόπουλου. Το 2019-2020 αγωνίζεται επίσης στον ΠΟΛΥΝΙΚΗ Αγ. Βαρβάρας αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο.

2020-2021 αγωνίζεται με τα χρώματα του ιστορικού συλλόγου ΑΟΝΣ Μίλων που μετέχει στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής, με coach τον Νίκο Καραγιάννη αλλά το πρωτάθλημα διακόπηκε λόγω κορονοϊού.  Τον επόμενο χρόνο ο Διονύσης αγωνίζεται ξανά με τα χρώματα του Μίλωνα, με την ομάδα του να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια πετυχαίνοντας άνοδο στην Β’ εθνική κατηγορία.

2022-2023 αγωνίζεται με τα χρώματα του ιστορικού Ηλυσιακού πλάι στον Αντώνη Φώτση – Β’ Εθνική με πρωταγωνιστικό ρόλο υπό την καθοδήγηση του coach Σταθούλη.

2023-2024 αγωνίζεται με βασικός στον επίσης ιστορικό Εθνικό Πειραιά υπό τις οδηγίες του coach Χούμπαυλη.

Φοιτά στη σχολή Πολ. Μηχανικών του ΕΜΠ

Μαρούδα Διονυσία

Έχει αγωνιστεί 4 χρόνια στον ΑΟ Παγκρατίου – Α’ ΕΣΚΑ και από την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 αγωνίζεται στον ΕΦΑΟΖ – Α’ ΕΣΚΑ.

Φοιτά στην Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών.

Λιβέρης Διονύσης

Όντας ακόμη μαθητής Γυμνασίου κλήθηκε στην Εθνική Παμπαίδων, στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης και αγωνίζεται σε 4 πρωταθλήματα (Παιδικό ΕΚΑΣΘ, Εφηβικό ΕΚΑΣΘ, Σχολικό Πρωτάθλημα στη μικτή ΕΚΑΣΘ.

Έχει κληθεί δύο φορές στην Προεθνική Παίδων, ενώ παράλληλα είναι άριστος μαθητής στις Λυκειακές του υποχρεώσεις

Χορηγοί